Helmonds Slavisch Koor: GRENZELOOS (ook naar de toekomst toe!!)Paragraaf

Op 14 maart 2021 staat bij HSK op de rol in theater Het Speelhuis de uitvoering van project GRENZELOOS, samen met operazangeres Laetitia Gerards en toneelvereniging Genesius. Na enkele maanden gedwongen stilzitten vanwege het corona virus, is HSK op 13 juli jl. weer begonnen met de repetities. Vanwege de corona perikelen deze keer niet in de vertrouwde repetitieruimte van hotel Lambert in Helmond maar in de kas van kweker Van der Linden, gelegen aan de Ganzewinkel 10 in Helmond. Hier hebben we de beschikking over een prima te ventileren ruimte van ruim 15.000 m2. met een boven verwachting goede akoestiek. Tot nader bericht zijn we daar elke maandagavond van 19.30-21.00 uur aanwezig om te repeteren.

Het afgelopen jaar hebben we als koor ervaring opgedaan bij ‘Project 2.20 HSK On World Tour’ met het vertolken van niet alleen Slavische werken maar ook met licht klassieke werken van ‘All over the World’. Veel koorleden vonden het een verfrissende ervaring om ook eens met anderstalige liederen bezig te zijn. Dit alles heeft bestuur en muziekcommissie aan het denken gezet waarna samen met de dirigent besproken is om de ervaringen tijdens project 2.20 opgedaan, in de toekomst te continueren.

Er wordt gestreefd naar uitbreiding van het repertoire met de blik op grenzeloos. HSK blijft HSK echter nu met een wijde blik, niet alleen naar het oosten maar naar alle windstreken. Het Slavenkoor (uit Nabuco) van Verdi, het Gloria van Ramirez en I am Australian van Bruce Woodley zijn intussen geen onbekenden meer voor HSK.

Mochten er heren én dames zijn die interesse hebben om eens te komen luisteren? Kom naar de kas, gelegen aan de Ganzewinkel 10 in Helmond. En denk nu niet ‘Ik kan niet zingen’, 1x per vier weken krijgt het gehele koor zangles van een professionele zangpedagoog.


Comments are closed.